Sarıyer Evlerinde su arıtma Cihazı “Mineral Filtresi” ve İletkenlik Dengesi
Kıta Arıtma Teknik Günlüğü: Sarıyer’in dik yamaçlarındaki bazı konutlarda suyun iletkenliği oldukça düşük, yani su çok “yumuşak”. Ancak çok düşük TDS değerleri de içim kalitesi açısından eksik bir su demektir. Bugün bir müşterimizin cihazında TDS değerini 15 ppm’e kadar düşürmüştük, ancak “su çok yavan geliyor” şikayeti aldık.
İdeal TDS Aralığı Nedir?
Arıtma cihazı suyun bütün minerallerini süzdüğünde suyun tadı “saf” ama “tatsız” olabilir. Sarıyer’deki gibi doğal kaynak suyu kalitesinde bir su istiyorsanız, TDS değerini 50-80 ppm aralığında tutan “mineral takviyeli” çıkışları tercih etmeliyiz.
Mineral Filtresi Nasıl Çalışır?
Cihazınızdaki 6. veya 7. aşama olan mineral filtreleri, suya kalsiyum ve magnezyum iyonlarını geri kazandırır. Ancak bu filtreler ömürlüdür. Sarıyer’deki bakım rotamızda, mineral filtrelerin doluluğunu kontrol ederek suyun pH dengesini (alkalinitesini) koruyoruz.
Kıta Arıtma Mühendislik Önerisi
Su içtiğinizde yavanlık hissediyorsanız, cihazınızın sadece ana membranı değil, mineral filtresi de ömrünü tamamlamış olabilir. Sarıyer’de bu dengeyi bozmadan, suyunuzu ideal içim değerine getirmek için mineral filtre testlerimizi mutlaka yapıyoruz.